آماده بکاری تجهیزات یا قابلیت دسترسی
عنوان شاخص : آماده بکاری تجهیزات یا قابلیت دسترسی
- عنوان لاتین :Able Or Availability
- واحد: درصد
- جهت : صعودی
- اندازه گیری :
- فرمول : (ساعت کاری برنامهریزی شده – مجموع ساعات خارج از سرویسی) / ساعت کاری برنامهریزی شده
توضیح:
بدیهی است استفاده از هر تجهیزی منوط به آماده بکار بودن آن تجهیز میباشـد لـذا تـدوین شاخص آماده بکاری جهت تحت کنترل داشتن سلامت تجهیزات و خارج از سرویسی فنی آنها، امری ضروری به نظر میرسد. این شاخص مطابق رابطه ی زیر محاسبه میگردد:
درصد آماده به کاری = (ساعت کاری برنامهریزی شده – مجموع ساعات خارج از سرویسی) / ساعت کاری برنامهریزی شده
که در آن ساعت کـار برنامهریزی شـده از زمانهـایی کـه موجـب خـارج از سرویـسی فنـی دستگاهها از چرخه ی بهره برداری میگردند کسر شده و بر مقدار ساعت برنامهریزی تقسیم میگردد. از جمله ی زمانهای خارج از سرویسی فنی مـیتـوان بـه خـارج از سرویـسی ناشـی از انجـام PM و CMدوره ایی، خرابیهای اتفاقی و اضطراری، سانحه، گارانتی و هر عامل دیگری که به دلیـل ایجـاد اختلال در وضعیت فنی، امکان بهرهبرداری از دستگاه را غیرممکن سازد، اشاره نمود.
سرویس و نگهداری پیشگیرانه Preventive Maintenance یا PM به فرایند نگهداری گفته میشود که به صورت مرتب انجام شده و هدف آن کاهش احتمال رخداد خرابی یا از کارافتادگی میباشد. سرویس و نگهداری پیشگیرانه در هنگامی که تجهیزات هنوز در حال کار کردن هستند انجام میشود، نه پس از خرابی آنها. در نتیجه هدف آن جلوگیری از خرابیهای ناگهانی است.
مراقبت وضعیت یا پایش وضعیت Condition Monitoring یا CM این استراتژی بر این باور استوار است که اغلب خرابیهای ماشین آلات و تجهیزات صنعتی، پس از رسیدن به یک مرحله مشخص، نشانههایی از خود بروز میدهند که میتوان این نشانهها را به صورت ارتعاشات، صدا، امواج آلتراسونیک، ذرات فرسایشی، دما و. .. تشخیص داده و وقوع خرابی را پیش بینی کرد. لذا میتوان قبل از رسیدن خرابی به مراحل بحرانی، با برنامهریزی فعالیت تعمیراتی و اجرای آن، پیشرفت خرابی را متوقف ساخت.
نگهداری و تعمیرات:
به کارگیری سیستم نگهداری و تعمیرات خاص یک سازمان میتواند نقش بسیار زیادی در کاهش قیمت تمام شده محصول نهایی ایفا کند. البته این تأثیرات تنها محدود به هزینه نبوده و در سرعت ارائه محصول در کل زنجیره تامین، کیفیت محصول، قابلیت اطمینان، چابکی سازمان و عواملی از این دست نیز اثر خاص خود را خواهد داشت که هریک از آنها جای تامل دارد. از این رو میتوان به نقش مهم و تأثیرگذار استراتژیهای مختلف نگهداری و تعمیرات برروی کسب و کار یک بنگاه اقتصادی پی برد.
بخشهای نگهداری و تعمیرات از زیر تشکیل شده است:
- نگهداری تعمیرات اضطراری EM) Emergency Maintenance)
- نگهداری تعمیرات پیشگیرانه Preventive Maintenance (PM)
- نگهداری تعمیرات اصلاحی CM) Corrective Maintenance)
- نگهداری تعمیرات پیش بینانه PDM) Predictive Maintenance)
نحوه ارتباط کاربران مختلف با ماژول نگهداری
- مدیر نگهداری و تعمیرات
- تکنسین نگهداری و تعمیرات
- سرپرست دستگاه
- سرپرست تولید
- سرپرست اموال
- سرپرست انبار
- مدیر مالی
- مدیر تولید
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.